JEDNOSTAVNO "NE IDE"?

14.11.2020

Ima dana kada sam puna energije, kuham, pjevam, vičem, skačem, a i dva treninga odradim samo tako. Svjesna sam sebe i trenutaka u kojima stvarno uživam. 

No kao što sve ima dvije strane, dogode se i oni dani kada mi ni Bog Otac ne pomogne. To su oni dani kada čim otvoriš oči znaš da ćeš se kroz dan vući u slow modu. Volje ni za čim. Trening? Sutra. Prehrana? Malo sutra. Poznato?


E baš o takvim danima želim danas razgovarati. O danima kada te samo treba malo podsjetiti na vlastiti cilj i dati ti dozu motivacije (iako je motivacija nešto kratkotrajno, ali hej, motivacijom do discipline!).

Sad kad smo to objasnili, želim ti predstaviti 3 koraka koja su meni, u tim danima (trenucima), od velike pomoći.


1. PRIHVATI

Prvo i osnovno – u redu je. Normalno je imati loše dane. Stres, ispit, ljubavni problemi...mogu u beskonačnost. Vjerujem da baš zbog tog kontrasta u životu imamo priliku naučiti nešto više o sebi i svom funkcioniranju. Kaoš to sam već napisala, loši dani su, kao i dobri, sastavni dio života. Na tebi je da odabereš kut gledanja. Stoga prihvaćanje svoje trenutne situacije već je velik korak prema boljem danu.

„Trenutno se osjećam loše i neraspoloženo. U redu, tako je kako je, prihvaćam.“


2. ODABERI

Blago rečeno, uzmi stvar u svoje ruke. Ti odabireš hoćeš li preležati ili hrabro krenuti u dan. Osobno, kada mi tako započne dan, najčešće imam grižnju savjest zbog činjenice da danas neću biti produktivna. I tada se moram podsjetiti da ja kreiram sadašnji trenutak kao i da me samo jedna odluka dijeli od boljeg osjećaja – bilo to da ću si sada napraviti kavu koju ću s guštom popiti ili si upaliti neku dobru glazbu.


„Mogu birati između pozitive i negative, zašto onda ne bi odabrala pozitivniju opciju.“


3. KRENI

Nakon što je odluka donesena, samo kreni. Bez razmišljanja. To „bez razmišljanja“ za mene je pravi game changer zato što u danima kada nemam volje za trening samo ustanem i krenem se oblačiti i to, pogađaš...bez razmišljanja. Kad sam već odjevena, veća je vjerojatnost da ću se odgegati u teretanu nego natrag u krevet. Da se razumijemo, odluka da ostaneš u krevetu isto je dobra, ali onda nema loših osjećaja jer sam si to odabrao. 


Iskreno se nadam se da će ti ovi koraci bit od pomoći. I mali je korak kretanje prema naprijed.

Podijeli na:

Iva Pataj

Pročitaj više