Kako uštedjeti kod kupovine proteina

18.11.2019

Kako uštedjeti kod kupovine proteina


Proteini su jedan od najvažnijih i naprodavanijih suplemenata za one koji treniraju, žele ojačati svoj imunitet i jednostavno se bolje osjećati i izgledati u svojoj koži.

Ako aktivno treniraš i/ili se baviš profesionalno nekim sportom, onda znaš koliko je bitno uzimati suplemente kako bi osnažio svoje tijelo, dobio na mišićnoj masi te jednostavno ojačao svoj imunitet. Na mjesečnoj bazi takvi se dodatni troškovi mogu itekako nakupiti. 

Opće je poznato da tijelu treba određeni unos hranjivih tvari, a unošenje svih potrebnih nutrijenata može biti jako skupo te također rezultira većim apetitom kroz dan.

Jedan od najbitnijih i najkorisnijih suplemenata su proteini. Proteini su sastavni dijelovi tkiva i mišića te su vrlo bitni za njihovu izgradnju.

Postoji više vrsta proteina koji su korisni našem tijelu. Najpoznatiji i najprodavaniji proteini su Whey proteini (protein sirutke), Kazein, goveđi proteini kao i proteini od soje za vegane.

Planirajte unaprijed


Jedan od najvažnijih savjeta je da planiraš unaprijed nabavu proteina te da ih kupiš po najpovoljnijoj mogućoj cijeni. Naručivanje putem interneta i web shopova je praktičnije te povoljnije jer pruža veći izbor i lakšu potragu proteina po boljoj cijeni.

Odaberite kvalitetne proteine


Odabrati prave proteine je dosta bitna stavka. Proteine s okusom kupujemo jer ih je lakše popiti nakon odrađenog treninga te daju okus hrani s kojom ih miješamo npr. smoothie.

Proteini s okusom obicno sadrže šećere, pojačivače okusa, dodane aminokiseline itd. Jedna mjerica proteina od 30g zapravo sadrži ~24g proteina (ovisno o brandu). Pregledaj uvijek sastav proteina te kupuj one koji sadrže visoki udio istih i malo šećera.

Usporedite cijene proteina


Mnogi web shopovi nude razne akcije i cijene proteina. Kada će ti u nekom trenutku zatrebati proteini, postoji velika mogućnost da će jedan od raznih web shopova nuditi akciju te povoljniju cijenu proteina.

Jedan od načina kako ćeš uštedjeti vrijeme kod pretrage za jeftinijim proteinima je da pretrazite proteine na FitAlert.me

Pretraga suplemenata na FitAlertu je jako jednostavna i brza, uštedjet će ti vrijeme i novac. Možeš pretražiti proteine po brandu, kategoriji i cijeni i odaberiti najpovoljnije.

Pomoću FitAlerta na jednom mjestu možeš vidjeti cijene proteina iz različitih web shopova:



Odaberi najbolji traženi proizvod. Kupovina većih pakiranja po mjerici je znatno niža.


Prema primjeru sa screenshota mjerica proteina od 30g umjesto 8.4kn, može biti 5.1kn. Zašto plaćati više?

Saznajte kada su proteini na popustu


FitAlert za tebe pretražuje cijene suplemenata u drugim trgovinama i obavijestava o popustu te ti na taj način štedi vrijeme i novac!


Pretplati se na obavijest o cijeni proizvoda i FitAlert će te obavijestit kada i koji je proizvod na popustu, potpuno besplatno.

Izracunajte potreban unos proteina


Tijelo u pravilu ne može apsorbirati više od 30 grama proteina po obroku. S obzirom na tu činjenicu, nema smisla popiti 2 mjerice proteina u obroku ili popiti iste nakon obroka koji već sadržava proteine jer se oni neće apsorbirati.

Savjetujemo ti da izračunaš koliko proteina tvoje tijelo u danu treba tako što ćeš izmjeriti svoju masu u kg i pomnožiti sa potrebnim unosom proteina u gramima po kilogramu.

Ako si zdrav i imaš dobar imunitet, bez fizičkih napora u danu tvojemu tijelu je dovoljno 0.8g proteina po kilogramu.
Za fizički aktivnije osobe, one pod stresom ili u oporavku od bolesti potrebno je 1.2–2g proteina po kilogramu.

U primjeru:
70kg x 1.7 = 119 grama proteina u danu.
Imaj na umu da određeni broj proteina unosiš i kroz hranu, a razliku možeš unositi kao suplement. 

Zaključak


Kupovina suplemenata i proteina ne mora zahtjevati puno vremena i ako kupuješ pametno može biti jeftinija, uštedjeti ti vrijeme i novac.

Podijeli na:

Mario Krvarić

Treniranje i zdrava prehrana su sastavni dio mog života, te sa vama želim podijeliti svoje znanje kako biste bolje i brže postigli željene rezultate.

Pročitaj više