Zdravi dresing, sendvič i banana sa maslacem od kikirikija

12.04.2023

Volite dresinge u salatama...? Ili volite sočne sendviče..? Tron dijele majoneza i kečap, a ima ih za nabrojat. Paaa...pronašli smo za vas zamjenu za masne i kalorične konektore.

DRESING

Kao osnovu koristite jogurt ili vrhnje od soje. Možete dodavati papar, chilli, pasiranu rajčicu, kopar, mediteranske travnate začine.

Umak od jogurta s vlascem, prstohvatom soli, te par kapi limuna također podiže svaku kombinaciju, osvježava i potvrdit ćete da je idealna zamjena.

SENDVIČ

Što se tiče sendviča,koje volimo na bezbroj načina,ali ipak su nam najdraži oni klasični...ajmo se odvažit i probat nešto nepcu novo i zanimljivije.

1.Bitan nam je izbor kruha: crni, raženi, kukuruzni, proteinski, bezglutenski – vama na izbor


2.Od salatno/povrtnih namirnica imamo izbora: 

ZELENO - kristalka, puterica, endivija, rikola, bosiljak, cikorija, svježi krastavci, avokado

CRVENO – radič, crvena paprika, rog paprika, rajčica, cherry rajčica, rotkvice

ŽUTO – žuta paprika, kukuruz, mrkva, tikvice, žuta repa


3.Naš neizostavan dio sendviča je sir pa birajmo pametno:

Mozzarela i kozji sir su nam više dodaci na užini, dok za mazive mažemo: svježi posni kravlji sir, kremasti sa nižim udjelom masti te zrnati sir. Bez straha kombinirajte namirnice. Podsjećamo, što više boja to više veselja i nutrijenata.

BANANA S MASLACEM OD KIKIRIKIJA

Nakon treniga, bio on dug i naporan ili kratki kućni, nebitno..svatko od nas se želi nagraditi za odrađeno. Naša slatka tajna je vrlo brza i jednostavna, a možda ćete ju htjet probat već i prije tog treniga. Ovisno o tome koliko količinski se želite nagraditi...toliko banana će vam i trebati, ali ajmo početi s jednom. Dakle, klasika..bananu ogulimo,narežemo na šnite (kolutiće) i spajamo kikiriki maslacem.

Eeeeee,da stvar bude bolja, tko ovo jede NAKON treninga smije pošpricat otopljenom tamnom čokoladom za nagradu...jummy !!!

Podijeli na:

Mladen Krznarić

Mladen Krznarić

FitAlert Tim

Rekreativac, ambiciozni radoholičar i vesela osoba. Autor mnogih članaka te promotor zdrave prehrane.

Pročitaj više